Förändringar på Baronen: Sportbutik ut spelbutik in

Baronen Artikeln publicerades
En hyresgäst flyttar in i sommar, en annan flyttar ut till hösten.
Foto: Anders Johansson
En hyresgäst flyttar in i sommar, en annan flyttar ut till hösten.

Det rör på sig inne på Baronen. I höst flyttar Intersport ut från sin lokal på övervåningen och i sommar får Baronen åter en spelbutik när Thomas "Tjommen" Arvidsson som driver spelbutiken Direkten i Berga öppnar nytt i lokalen som senast hyste en blomsterhandel.

Intersport har idag två butiker i Kalmar, den ena i Baronen och den andra i Giraffen, och tanken är nu att stänga en butik och satsa i den andra.

– Vi tror att vi kan göra bättre business i Giraffen, säger Intersports retailchef Jesper Nordin, i en kommentar till Barometern.

Nordin berättar i Barometern att företaget haft två långa hyresavtal i Kalmar som gått ut ungefär samtidigt. När Intersports ledning bestämde sig för att bara behålla en av butikerna har de två platserna vägts mot varandra.

Valet föll på Intersports butik i Giraffen som nu ska stängas och byggas om.

– Det blir en ny och fräsch butik som öppnar inom kort. Det händer mycket i Giraffen och vi ser ljust på framtiden där, säger Nordin till Barometern.

Thomas
Foto: Mats Holmertz
Thomas "Tjommen" Arvidsson öppnade nyligen upp sin spelbutik Direkten inne hos Ica i Berga centrum efter att den gamla butikslokalen brunnit ner.

Vad det gäller den nya spelbutiken så kommer Thomas "Tjommen" Arvidsson ta över lokalen vid biostadens entré som senast hyst en blomsterhandel, men som även tidigare varit en spelbutik. Konceptet blir detsamma som i Berga.

Enligt Arvidsson har den nya spelbutiken ingen koppling till branden i Berga centrum utan menar att planerna på att öppna en butik i centrum har funnits i flera år.

– Processen blev lite försenad på grund av branden, men vi räknar med att kunna öppna i juli månad, säger han i en kommentar till Barometern.