Förhandling om försäljning av 24Sverige kärvar

Kalmar Artikeln publicerades
Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson tvingas konstatera att det fortfarande inte finns något underskrivet köpekontrakt på 24 Sverige..
Foto: Lena Gunnarsson
Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson tvingas konstatera att det fortfarande inte finns något underskrivet köpekontrakt på 24 Sverige..

Förhandlingarna med de tilltänkta köparna av mediebolaget 24Sverige, med säte i Kalmar har stött på problem i sista stund. Diskussionerna fortsätter, men vad resultatet blir är ännu inte klart.

Det var i början av juli som 24Kalmar kunde meddela att hela koncernen 24Sverige begärts i konkurs. Det nätbaserade mediebolaget har levererat nyheter på nätet gratis och dragit in pengar till bolaget genom försäljning av annonser.

Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson, från Kalmar, trodde förra veckan att han hittat köpare till bolaget. Det handlade om en grupp personer, kända i medievärlden, enligt konkursförvaltaren.

I sista stund uppstod emellertid problem kring affären, enligt uppgift till vår tidning, och det gör att det ännu inte finns något köpeavtal underskrivet. Men diskussionerna fortsätter och konkursförvaltaren har fortfarande förhoppningen att bolaget ska gå att sälja.

Bolaget startades av Lindmark Media i Kalmar och vd:n Jeanette Lindström. Verksamheten startade höstan 2014 med 24Kalmar. Senare har också Mittmedia gått in i bolaget som omfattat en rad redaktioner i Sverige. Vid konkursen kom bolaget ut med 15 olika sajter.

När Mittmedia valde att dra sig ur hösten 2018 saknades emellertid de ekonomiska förutsättningarna att fortsätta.

Bolaget hoppades då på att få ta del av det nya presstödet. Men det negativa beskedet från Presstödsnämnden blev spiken i kistan.

Totalt berörs 23 anställda.

Läs mer

24 Sverige i konkurs

Svårt att hitta köpare

24 Sverige kan räddas av nya intressenter