”Galan blev så lyckad som den kunde bli”

Kalmar Artikeln publicerades
Mikael Wiehe var på gott humör.
Foto: Lindah Tisjö
Mikael Wiehe var på gott humör.

Kalmarhjälpens välgörenhetsgala till förmån för Kalmar kvinnorjour gick av stapeln på lördagskvällen och drygt 500 personer satt i publiken i Kalmarsalen.

– Galan blev så lyckad som den kunde bli. Det finns alltid små detaljer man kan slipa på, men i det stora hela så gick det väldigt bra. Vi har bara fått positiv respons och många har sagt att det var en bra och välorganiserad gala, säger Daniel Lundell, en av Kalmarhjälpens grundare.

Under galan uppträdde flera kända ansikten, bland andra Martin Berglund, Therese Wahlgren Sundén, Magnus Kviske och Yvonne ”Kalmarkärringen” Johnson. Och inte att förglömma det stora dragplåstret Mikael Wiehe.

Kalmarkärringens humör var det lite sämre med.
Foto: Lindah Tisjö
Kalmarkärringens humör var det lite sämre med.

Förutom uppträdanden hölls det också en hel del auktioner, både upplevelser och mer konkreta ting.

– Bland annat så signerade Mikael Wiehe en gitarr på scen som såldes till en man för 5 000 kronor. Det såldes också en signerad Kalmar FF-tavla för 1 500, säger Daniel Lundell.

Mikael Wiehe.
Foto: Lindah Tisjö
Mikael Wiehe.

Efter galans slut på lördagskvällen var insamlingen uppe i 42 790 kronor totalt, men Facebookinsamlingen fortsätter till och med den 28 december.

– För oss var det inte summan som var det viktiga, utan mer uppmärksammandet av kvinnojouren. Men de pengarna som kom in kommer garanterat att göra nytta för kvinnor och barn, säger han.

Kommer det bli fler galor?

– Vi sa innan att om galan blir lyckad så kommer vi anordna fler, och det blev den ju. Det finns inget planerat i nuläget, men det kommer bli fler galor där vi stödjer andra organisationer.

Kalmarhjälpens ena grundare, Daniel Lundell.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Kalmarhjälpens ena grundare, Daniel Lundell.