GES: ”Vi har många skott kvar i revolvern”

Borgholm Artikeln publicerades
När GES uppträdde på slottsruinen i Borgholm förra året.
Foto: maddoc photography AB
När GES uppträdde på slottsruinen i Borgholm förra året.

GES trivdes otroligt bra när de spelade i Borgholm förra året. I sommar är de tillbaka och denna gång har de med sig Eric Gadd.

– Ingen kommer gå hem besviken, lovar Niklas Strömstedt.

Förra året spelade GES flera hyllade konserter på slottsruinen i Borgholm. I sommar är Anders Glenmark, Thomas “Orup” Eriksson och Nicklas Strömstedt tillbaka för ännu en konsert. Den här gången som en del av en stor Sverigeturné som de gör tillsammans med Eric Gadd.

Ni spelar första turnén sedan 2003, hur kommer det sig att det blev just nu?

Anders: Vi fick frågan om att spela på Öland förra året och vi tyckte att det kunde bli en kul grej. Efter spelningarna kände vi att det skulle vara roligt att spela i hela Sverige nästa sommar.

Ni spelade flera konserter på Borgholm förra året, hur var det?

Orup: Vi visste inte vad vi skulle vänta oss,men det blev fantastiskt. Vi trivdes otroligt bra. Vi fick så bra gensvar från publiken.

Vad kan vi förvänta oss av årets konsert? Kommer det vara några skillnader?

Orup: Det kommer bli exakt samma sak. Förra året repeterade vi in en föreställning på samma sätt som om vi hade planerat en lång turné. Vi hade stort band och så vidare. Men det är inte för ens efter 20 gigg som en konsert blir riktigt bra. Vi har många skott kvar i revolvern.

Vilka låtar kommer ni köra i sommar?

Nicklas: Det är precis samma låtar som förra året. Våra största låtar och några sololåtar. Den som kommer dit med förväntningar kommer inte gå hem besviken.

Orup: Det kanske kommer samma personer till Borgholm som förra året. Då får vi ändra lite i mellansnacket. Vi får köra handuppräckning, om det kommer färre än 50 personer som var där förra året så är det lugnt, annars får vi ändra.

Vad brukade ni göra mellan spelningarna på Öland förra sommaren?

Niklas Strömstedt: Vi spelade golf och badade. Vi hängde mycket i Borgholm där vi fikade och åt. Varje dag är en resa.

Har ni några smultronställen på Öland?

Niklas: Promenadvägen upp till slottsruinen är ett smultronställe. Ölandsbron är fint.

Ni har med er Eric Gadd på turnén. Hur blev det så?

Orup: Vi ville att kvällen skulle bli mer än bara en spelning. Det skulle vara ett event. Så då tänkte vi att vi skulle ta in en speciell guest eller något förband. Men vi skulle inte ha haft tid att ta med ett helt band. Det skulle ha blivit för meckigt. Vi kom på att Eric skulle passa bra. Han är bra på att spela själv. Så vi frågade honom och trots att han har mycket att göra i sommar sade han ja. Eric är en gammal favorit. En av de svenska artister som jag har lyssnat mycket på.