Glad över att S håller ställningarna

Kalmar Artikeln publicerades

– Vi hade hoppats på att öka. Men vi kan ändå konstatera att vi håller ställningarna. Valundersökningen visade svagt upp, resultatet blev svagt ner, säger Anders Henriksson, regionråd och ordförande i partidistriktet

Glädje och lättnad var det på Socialdemokraternas valvaka. Anders  Henriksson menar att trenden har brutits. Johan Persson hoppas på ytterligare ett mandat.
Foto: Karin Asmundsson
Glädje och lättnad var det på Socialdemokraternas valvaka. Anders Henriksson menar att trenden har brutits. Johan Persson hoppas på ytterligare ett mandat.

Ett 20-tal socialdemokrater hade samlats på partiexpeditionen för att valvaka. Den spända stämningen inför valundersökningen byttes till jubel och glädje när det visade sig att Socialdemokraterna ökat.

– Jag är nöjd. Vi har brutit trenden. Liberalerna kan andas ut, KD ökar inte så mycket, och SD ligger där prognoserna visat, sammanfattade Anders Henriksson vid niotiden på kvällen.

När resultatet kom klockan 23 visade det sig att partiet tvärtom backat.

– Men i ett europeiskt perspektiv är det ett bra val för Socialdemokraterna. Vi håller ställningarna, och det har varit en stark valrörelse där alla jobbat och verkligen gett järnet.

– Vi har haft över fyratusen samtal, och knackat tvåtusen dörrar, sa kommunalrådet Johan Persson,

Han berömde Helen Fritzon, tidigare minister och före detta kommunalråd, som toppar S-listan.

– Hon har gjort en jättebra kampanj, men det ska till ett kommunalråd för det!

I Europa visar prognosen på lite blandat resultat för Socialdemokraterna,

– I Nederländerna och Spanien har det gått bra, i Tyskland sämre.

Lokala valvakor: