Gota Media köper KalmarPosten

Kalmar Artikeln publicerades
KalmarPosten har sin redaktion på Jenny Nyströms Gränd i Kalmar.
KalmarPosten har sin redaktion på Jenny Nyströms Gränd i Kalmar.

Gota Media AB förvärvar gratistidningarna KalmarPosten och Emmaboda Tidning från Kalmarpostens grundare Pelle Persson och Herenco AB, som vardera ägt hälften av tidningarna.

Gota Medias koncernchef Boine Gepertz är nöjd med förvärvet.

– KalmarPosten är en av landets ledande gratisutdelade lokaltidningar utanför storstäderna. Vi bygger vidare på vår strategi att kunna erbjuda ett brett utbud lösningar för all marknadskommunikation i våra spridningsområden.

Gota Media AB ger redan i dag ut morgontidningarna Östra Småland, Nyheterna, Barometern, Oskarshamns-Tidningen, Ölandsbladet samt Kalmar Läns Tidning i Kalmar län och på Öland.

  – Med sitt motto ”Glad och Gratis” har KalmarPosten under Pelle Perssons ledning ända sedan starten 1988 skapat en egen, tydlig och uppskattad redaktionell profil, som gett tidningen en stark plats i läsarnas hjärtan och på annonsmarknaden. Vi tänker fortsätta driva KP och Emmaboda Tidning precis som hittills. Ett vinnande koncept ändrar man inte gärna, säger Boine Gepertz.

  Pelle Persson, 68, kommer att jobba kvar på KalmarPosten, men ser fram emot att ta det lite lugnare.

  – Nu vill jag trappa ner en aning. Då säljer jag gärna till en utgivare med rejäl förankring i Kalmarbygden, som värnar om starka lokala tidningar och det fria ordet, vare sig de är prenumererade eller gratisutdelade, säger Pelle Persson.

  Lovisa Hamrin, Herencos koncernchef, anser att försäljningen till Gota Media är en bra lösning.

  – Vi har varit med om en lång och rolig resa tillsammans med Pelle sedan tidningens start 1988. KalmarPosten och Pelle är för mig ett föredöme på hur en stark och glädjespridande lokaltidning levs och förmedlas. Därför känns det extra bra att det är Gota Media som tar vid som långsiktig och professionell ägare med stark känsla för lokala mediaprodukter, säger Lovisa Hamrin.

  KalmarPosten utkommer varje vecka i en upplaga om ca 75 000 exemplar. Emmaboda Tidning utkommer 17 gånger årligen i en upplaga på cirka 10 000 exemplar. Verksamheten omsatte föregående verksamhetsår cirka 25 miljoner kronor och sysselsätter 9 anställda.

  Gota Media AB tillträdde som nya ägare den 2 juli.