Gyllene tider till Kalmar i sommar

Kalmar Artikeln publicerades
Per Gessle och Gyllene Tider beger sig ut på avskedsturné. Den 20 juli anländer de till Kalmar.
Foto: ADAM IHSE / TT
Per Gessle och Gyllene Tider beger sig ut på avskedsturné. Den 20 juli anländer de till Kalmar.

Till sommaren beger sig Gyllene tider ut på en stor avskedsturné och den 20 juli spelar de på Fredriksskans.

Det klassiska bandet, med Per Gessle i täten, har en 40-årig karriär att titta tillbaka på och i samband med sommarens turné släpps även en ny skiva.

– Jag tror att det är ett perfekt tillfälle att sätta punkt nu, säger basisten Anders Herrlin i ett pressutskick.

– Alla i bandet är fortfarande aktiva musiker och är på många sätt bättre än någonsin. Allt det kan vi ta med i den nya skivan och sommarturnén – och tacka för oss med flaggan fortfarande i topp.

Den 18 juli den 2015 spelade Roxette på Fredriksskans. Nu återvänder Per Gessle.
Foto: Gunta Podina
Den 18 juli den 2015 spelade Roxette på Fredriksskans. Nu återvänder Per Gessle.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver, säger Per Gessle.

– Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring.

– Vi är som fem bröder som inte umgås på daglig basis men när vi väl träffas händer det något man inte riktigt kan ta på. Personkemi? 1+1=3-teorin? Jag vet inte, men vi har alltid enats kring vår kärlek till popmusiken. Med sommarens turné är det tack och farväl och jag böjer min nacke och ler. Tack alla.

Gyllene tider grundades 1978 och har producerat en lång rad klassiska svenska hitlåtar, bland annat Sommartider, Ljudet av ett annat hjärta, Tylö sun och Kung av sand.

Totalt besöks 15 orter i Sverige samt två i Norge.

– Den här turnén känns som vårt tack till den helt fantastiska publik vi har haft en kärlekshistoria med i så många år, säger trummisen Micke Syd.

– Det kommer att kännas som ett enda långt födelsedagskalas man delar med vänner och familj - finalen på en otrolig resa man bara kan vara tacksam över att få ha varit med om.