Hedrad och glad över riksdagsplatsen

Nybro Artikeln publicerades

”Jag vill sitta i riksdagen med dig Jimmy”, sa Ebba Busch Thor när hon var i Kalmar. Och så blir det. Kristdemokraternas Jimmy Loord får en riksdagsplats. – Det är alltid svårt att veta hur mycket man kan ta ut i förskott, men det är till 99,9 procent säkert!

Jimmy Loord och Ebba Busch Thor på valmöte i Kalmar.
Foto: Ulf Carlsson
Jimmy Loord och Ebba Busch Thor på valmöte i Kalmar.

Dagen efter valet känner han sig samtidigt omtumlad, hedrar och glad.

– Det är helt otroligt. Vi har gått fram i samtliga kommuner. Jag tror att valresultatet är en mix av att vi presenterat skarpa förslag inom välfärdsområdet, och särskilt lyft upp hälso- och sjukvården, den ojämlika vården och att vårdköerna växt. Vi har tagit upp äldreomsorg och trygghetsfrågor. Jag tror att väljarna känt sig trygga. Och så ska man inte bortse från Ebba-effekten!

Hans hjärtefrågor rör sjukvården, där han vill återinföra kömiljarder, och LSS, och han vill samarbeta mer på länsbänken vad gäller frågor kring infrastruktur och jobb,

Den 24 september är det upprop i riksdagen, och dagen efter är det riksdagens högtidliga öppnande.

– Det blir pampigt värre!

Anders Andersson, Järnforsen, blev riksdagsledamot 2009 sedan Chatrine Pålsson Ahlgren avsatt sig uppdraget, och sedan under mandatperioden 2010 till 2014. Förra valet förlorade partiets sitt mandat för länet, men har nu alltså tagit tillbaka det.