HSB ger sig in i striden mot Bergaupplag

Kalmar Artikeln publicerades
Upplaget i Berga centrum stöter på allt mer motstånd.
Foto: Andreas Yngvesson
Upplaget i Berga centrum stöter på allt mer motstånd.

Boende är oroade över damm och trafikolyckor på grund av upplaget. Nu ger sig HSB sydost in i striden och överklagar beslutet till Länsstyrelsen.

I HSB:s överklagande skriver att de bedömer det hela som oseriöst och respektlöst, då upplaget flyttats till en plats där det riskerar att störa ännu fler boende än där det tidigare låg. Ett annat motiv är att det vatten- och avloppsarbete som utförs inte heller är till för de som påverkas av byggupplaget. Därför vill de att Länsstyrelsen upphäver bygglovet då det kan påverka människors hälsa i området.

En boende skriver i sin överklagan att det riskerar att komma in damm i lägenhetshusen i närheten, åtminstone i de som har självdrag som ventilationssystem. Samt att det lär bli väldigt varmt i många lägenheter om de boende måste ha sina fönster stängda.

Man är också oroade över att den tunga trafiken kan orsaka olyckor med dem som cyklar och går mellan Norra Vägen och upplaget. Samt att barnen i området inte kan vara på den nya lekplatsen som ligger vid upplaget.