Huvudvittnet sparkas från Missing People

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Helen Edvall

Missing Peoples riksorganisation beslutade på tisdagen att utesluta operative chefen i Kalmar län, Therese Tang, från organisationen. Hon gav polisen sista pusselbiten för att lösa mordet på Göran Lundblad.

Vår tidning kunde igår, tisdag, avslöja att Tangs agerande blivit ett ärende för styrelsen och att det ifrågasattes om hon skulle fråntas medlemskapet.

– Det finns flera orsaker till beslutet, säger Kenneth Söderlund, styrelseledamot och informationsansvarig i riksorganisationen. Jag tänker inte gå in på dem, men det har inget direkt att göra med fallet Göran Lundblad och mordåtalet. Tang har meddelats vårt beslut.

Therese Tang var en av ledarna när Missing People startade eftersöksoperationer i Göran Lundblads hemtrakter i våras. Hon träffade då den nu mordåtalade mannen, som blev förälskad och senare avslöjade mycket detaljerade uppgifter om mordet och var Lundblad kropp begravts

Det var polisens sista pusselbit som ledde till åtalet. Samma dag som åtalet lades försökte Tang ta sig till den åker där Lundblad hittades. Marken tillhör den åtalades släkt och färden stoppades av dem.

Under tisdagens rättegång framkom också att hon i hemlighet spelat in samtal med den mordåtalades far.

Hon ska också ha försökt kartlägga vattenflödena i Förlösa för att kunna förklara varför Missing Peoples likhundar visade på fel plats vid eftersöken.

Som vår tidning kunde berätta igår menar Therese Tang att styrelsen inte kan avsätta henne som operativ chef i Kalmar och att hon har stort stöd, inte bara i Kalmar län utan på många andra platser i landet.

Hon accepterar inte att fråntas medlemskapet.