Ilko Corcovic (S): ”Jag är djupt besviken”

Kalmar län Artikeln publicerades
Ilko Corkovic.
Foto: Mats Holmertz
Ilko Corkovic.

– Vi måste sansa oss. Jag är kritisk till hur den här processen går till. Jag är djupt besviken att man gör på det här sättet. Vi har tillräckligt med utmaningar, inte minst med det underskott som finns, säger Ilko Corcovic efter utspelet från sju politiker i norra länet.

Det är sju politiker: Kommunpolitikerna Andreas Erlandsson, Oskarshamn, Dan Nilsson, Västervik, Tomas Söreling, Hultsfred, Robert Rapakko, Mönsterås samt riksdagsledamöterna Laila Naraghi och Tomas Kronståhl jämte ersättaren till riksdagen Nermina Mizimoivic som skriver i en debattartikel i Barometern att de vill se Angelica Katsanidou som ny ordförande för Region Kalmar län.

Kalmar har redan tidigare aviserat att deras kandidat är Mattias Adolfson, nuvarande ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Att mitt i en sådan process komma med sådana här utspel ses inte med blida ögon av Borgholms kommunalråd Ilko Corcovic. Han skulle hellre se att processen gjordes i lugn och ro, i stället för som en öppen strid om att få tillsätta flera olika kandidater.

– Jag tycker inte att det är bra. Det kan splittra partiet. Det är bättre att vi samsas och håller ihop partiet.

Nybro och Emmaboda skriver att de stödjer Katsanidou. Blev du tillfrågad?

– Nej, mig har de inte frågat. De vet väl att jag inte ställer upp på det.

Visst har Corcovic en åsikt, men den håller han för sig själv, förklarar han.

– Sådant här skapar ärr. Man får stryk som parti av det.