Inbyggt konstgräs nya storsatsningen

Kalmar Artikeln publicerades
I Hultsfreds kommun har den inbyggda konstgräsplanen, som invigdes 2016 blivit en stor succé.
Foto:Hultsfreds kommun
I Hultsfreds kommun har den inbyggda konstgräsplanen, som invigdes 2016 blivit en stor succé.

Kalmar kommer att få en inbyggd konstgräsplan på Södra utmarken. Det är en del av de stora idrottssatsningar som kommer att presenteras av den politiska majoriteten på fredagen.

I onsdags berättade Socialdemokraterna, Centern och Vänstern i Kalmar att man satsar 48 miljoner på en stor fiberutbyggnad i kommunen. Nu är det dags för att presentera nästa stora budgetsatsning.

Enligt vad vår tidning erfar är ett av huvudnumren att kommunen i samband med att konstgräset läggs om på Södra utmarken kommer att bygga ett heltäckande väderskydd, det blir en typ av fotbollstält. Ett liknande arrangemang finns för närvarande i Hultsfred och Vimmerby.

Enkelt uttryck handlar det om att konstgräsplanen byggs in i ett stort väderskydd/växthus. Det gör det möjligt att använda planen även i snöstorm och regn.

Det handlar inte om en regelrätt idrottshall, den skyddande konstruktionen håller bara borta väder och vind. Men det är något som har efterfrågats i Kalmar i många år.

I Hultsfred är tältet över konstgräsplanen 60 gånger 30 meter. Det används inte bara av fotbollsklubbarna utan flera andra föreningar.

Anläggningen invigdes hösten 2016 och har blivit en succé.

Enligt uppgift på idrottsprofilen BG Svedjenäs blogg innehåller sportpaketet också en satsning på en ny idrottshall för friidrotten, så att friidrottarna ska slippa den nuvarande tillvaron i de slitna lokalerna under Fredriksskans läktare.