Ingen gratis VM-fotboll i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Kalmar väljer att inte visa fotbolls-VM på storbildsskärm. Istället hänvisar man till pubar och restauranger.
Foto: Heiko,Junge
Kalmar väljer att inte visa fotbolls-VM på storbildsskärm. Istället hänvisar man till pubar och restauranger.

Flera svenska städer kommer att visa fotbolls-VM gratis på storbildsskärmar – men inte Kalmar.

– I dialog med näringslivet har vi valt att inte sända matcherna på storbildsskärm då vi har många uteserveringar som kommer sända matcherna, säger Johan Göransson på Destination Kalmar.

Fotbolls-VM inleds på torsdag med matchen Ryssland-Saudiarabien och på måndag går Sverige in i turneringen när man ställs mot Sydkorea. Väldigt många städer runt om i Sverige kommer att visa åtminstone Sveriges matcher på storbildsskärmar som placeras ut på offentliga platser såsom torg och idrottsarenor.

I Stockholm kommer man sända matcherna på Tele2 Arena och i Göteborg öppnar staden upp Nya Ullevi så att fotbollssupportrar får komma dit och kolla på Sveriges matcher gemensamt. Detta är de två största evenemangen som givetvis kommer att locka mest publik, men flera andra städer kommer också erbjuda sina medborgare att se matcherna gratis tillsammans.

Dock inte Kalmar – som för fjärde året i rad nyligen utsågs till Årets sommarstad.

Istället hänvisar man från kommunens sida till lokala pubar och restauranger som kommer sända matcherna på storbildsskärmar. I skrivande stund hänvisar Destination Kalmar till två ställen på Kvarnholmen som kommer att sända matcherna.

– Listan håller på att uppdateras med näringsidkare som kommer sända och det är fler än de vi har på hemsidan som kommer sända matcherna på storbild. Listan uppdateras löpande, fortsätter Johan Göransson.

Samtliga matcher i VM visas på SVT och TV4.