Invigning av Kalmars nya H&M

Kalmar Artikeln publicerades
42 kvinnor jobbade på öppningsdagen av det nya H&M på Baronen i Kalmar.
Foto:Lindah Tisjö
42 kvinnor jobbade på öppningsdagen av det nya H&M på Baronen i Kalmar.

Klockan 11 på torsdagen öppnade H&M upp dörrarna till sin nya butik på Baronen. Redan klockan 09.45 ställde sig de första personerna i kön, som vid öppningen nådde hela vägen bort till Kjell och Company.

Utanför Baronen var den röda mattan utrullad och i entrén möttes kunderna av cider i champagneglas och popcorn.

Innan öppningen stod all personal på rad inne i affären och dansade och klappade händerna till musiken. Det hela kändes mer som en invigning av en nattklubb än en butik. Alla de 42 kvinnorna i personalen hade klätt sig i matchande svarta kläder och hjälpe till att pumpa upp stämningen.

Lite drygt 300 shoppingsugna kunder stod tålmodigt i kön utanför butiken och efter en högtidlig nedräkning släpptes de första personerna in.

Nytt för Baronens H&M är att det blir en så kallad fullkonceptsbutik, där det inte bara kommer att säljas kläder utan också heminredning.

Några av de som stod längst fram i kön var kompisarna Samira Matezic och Imna Pezic som hade köat i över en timme.

– Vi vill bara se om det är något nytt eller om det är samma som innan. Det är ganska tråkigt att de tömmer ut Kvasten och flyttar allt hit, säger Imna Pezic.

Vad kommer att hända med Kvasten nu, kommer den klara sig?

– Det tror jag absolut. Det är ju så att butiker överlag flyttar på sig och byter koncept, och jag tror bara det är positivt, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare för Kalmar city.