Jublande avslut på Stadsfestens första dag

Kalmar Artikeln publicerades
En rungande applåd mötte Ebbot Lundberg när han gjorde sina bandkamrater sällskap på scenen.
Foto: Cecilia Oscarsson
En rungande applåd mötte Ebbot Lundberg när han gjorde sina bandkamrater sällskap på scenen.

De var sist ut i musikväg på stadsfestens första dag. Och av jublet på Larmtorget att döma var Ebbot & the Indigo Children ett klart godkänt avslut på dagen.

Fulla uteserveringar och tätt med människor på Larmtorget. Det är inte alltid stadskärnan är så full av liv på en torsdagskväll – men så var det ju heller ingen vanlig torsdag. Det var den första dagen på Kalmar Stadsfest, och Kalmarborna ville inte gå hem förrän den sista akten gjort sitt.

Det var en jublande publik som tog emot först bandet, och så till sist frontmannen själv: Torbjörn ”Ebbot” Lundberg. Det var stämningsfullt, och precis vad de flesta helst ville höra medan mörkret tätnade över stan.

Galina Skagerberg, Gunilla Johansson och Tobias Karlsson hamnade intill varandra vid sidan av scenen och fann genast varandra i den gemensamma fascinationen för Ebbot & the Indigo Children.

– Jag har kommit bara för detta. Jag bor i Karlskrona egentligen, men jag ville gärna se Ebbot, sa Galina Skagerberg.

– Det är så himla bra stämning i stan en sådan här kväll. Jättetrevligt, fortsatte hon.

Tobias Karlsson däremot var inte där av lika specifika skäl, även om han också uppskattade musiken.

– Nä, jag kommer säkert vara här imorgon också! sa han.

Det var människor i blandade åldrar som hade sökt sig till Larmtorget, en del så pass unga att de fick rida på en förälders axlar. Folk passade på att ta sig en glass i den varma kvällen, eller fylla på energidepåerna med en korv efter en lång dag på stadsfesten.

När den sista låten tonade ut började de flesta röra sig hemåt. Stadsfesten skulle ju fortsätta dagen därpå, med mer musik och mer underhållning i alla dess former.