Kalmar city har fått ytterligare en ny butik

Kalmar Artikeln publicerades

Ännu en nyetablering har kommit till Kalmar City. Under fredagen öppnade den nya livsstilsbutiken Movement Home på Larmgatan.

Det är Ulrika Håkansson, som för 19 år sedan startade Movement - frisör - hudvård  - Fransförlägning som nu utvecklar sin verksamhet med en ny fristående livsstilsbutik. Butiken kommer att innehålla produkter till hemmet, doftljus och oljor samt presentartiklar.

– Detta är en dröm jag haft, att bygga vidare på mitt intresse för färg och form och att kunna kombinera det med mitt frisöryrke, tillsammans med min duktiga personal. Det känns viktigt att Kalmar City hålls levande och att det finns olika typer av butiker, det vill vi på det här sättet bidra till. På vår gata, Larmgatan händer det mycket då vi jobbar aktivt för ett levande centrum, säger Ulrika Håkansson, ägare av Movement Home, i ett pressmeddelande.

Ulrika Håkansson, den nya butikens ägare.
Foto: Paul Madej
Ulrika Håkansson, den nya butikens ägare.

Detta blir den 25:e nyetableringen för näringslivet i Kalmar City på två år och enligt Fastighetsägarnas rapport ”Cityklimatet” så går det bra för Kalmars Stadskärna. Rapporten visade på en total omsättningsutveckling på 3,6 procent för Kvarnholmen 2017 jämfört med året innan, vilket gav Kalmar en topp-10-placering tillsammans med 62 av landets stadskärnor.

– Det här känns som ett mycket spännande koncept och något som ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att följa deras spännande resa, säger Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City, i samma pressmeddelande.