SD i Kalmar vädjar för Alfsson

Kalmar Artikeln publicerades
Thoralf Alfsson (SD), har starkt stöd i den egna kommunorganisationen.
Foto: Mats Holmertz
Thoralf Alfsson (SD), har starkt stöd i den egna kommunorganisationen.

Nu vädjar Sverigedemokraterna i Kalmar om att Thoralf Alfsson ska räddas kvar i partiet. I ett öppet brev till partistyrelseledamoten Mattias Bäckström Johansson säger man bland annat att ”Thoralf är partiets själ”.

Som vår tidning kunde avslöja igår kommer det snart att avgöras om Thoralf Alfsson sparkas ut ur partiet. På fredagseftermiddagen skickade kommunföreningen i Kalmar sitt öppna brev till Bäckström Johansson, som sitter med i såväl partistyrelse som verkställande utskottet.

”Den som vi i första hand skall tacka för de framgångar som Sverigedemokraterna haft i Kalmar kommun är utan tvekan Thoralf Alfsson som startade kommunföreningen i Kalmar 2006, och som sedan dess har stått i täten på barrikaderna”, skriver kommunföreningen.

Möjligheten att det faktiskt blir en uteslutning har skapat något av en upprorsstämning i Kalmar, enligt uppgift till vår tidning.

”En uteslutning av Thoralf Alfsson känns därmed rent ovärdigt”, säger kommunorganisationen i sitt brev.

Brevet är bland annat undertecknat av Krister Tornberg, som blev tillförordnad ordförande efter att Thoralf Alfsson skilts från uppdragen under utredningen.