Kalmarföretag bokar hotellrum i hela landet

Kalmar Artikeln publicerades
Thomas Karlsson, Martin Holm, Björn Mortensen och Per Bergstrand ligger bakom Booking Sweden.
Foto: Mats Holmertz
Thomas Karlsson, Martin Holm, Björn Mortensen och Per Bergstrand ligger bakom Booking Sweden.

Det började som en idé för snart 1,5 år sedan. För en vecka lanserades Booking Sweden, den nya nationella bokningssajten som bland andra Björn Mortensen står bakom.

Björn Mortensen har gjort sig ett namn i trakten, främst för sin rösts skull. Som speaker för bland annat Ironman har nog de flesta av oss hört hans stämma. I år ska han också vara speaker på Kalmar FF:s hemmamatcher, men annars har han tackat nej till det mesta för att fokusera på Booking Sweden.

– Jag lägger all min vakna tid på det här, säger Mortensen som är vd på företaget.

Tillsammans med Martin Holm, Thomas Karlsson, Mats Ohlsén och Per Bergstrand gick Mortensen för ungefär ett år sedan ut med att de skulle starta en regional bokningsplattform för södra Sverige. Men projektet har sedan dess vuxit.

– Vi var och föreläste på Vasaloppet förra året och då sa de från Visit Dalarna att de också behövde en sådan sajt. Där och då föddes tanken på en nationell bokningssajt, säger Mortensen.

På sajten kan man boka hotell i ett antal svenska städer, det är i sig inget unikt. Men Mortensen menar att det är en växande bransch.

– Det finns inte så många bokningssajter på nationell basis, många har försökt men har inte fått det att funka. Alla som finns idag ägs av två olika stora bolag. Men det är en bransch som omsätter stora volymer och bransch som växer där vi vill vara med och påverka resandet i Sverige.

Sajten gick live för en vecka sedan och Mortensen är nöjd med starten.

– I går morse hade över 1,3 miljoner sett vår marknadsföring och vi har börjat få bokningar. Vi är jätteglada över hur det har utvecklats, säger Mortensen som utlovar nyheter inom kort.

– Vi ska ha ett mediasläpp varannan vecka. Kanske en fånig liknelse men vi är som en brud som ska kläs för ett bröllop, vi lägger till lager på lager.

Idag jobbar, enligt Mortensen, 20 personer på heltid med Booking Sweden.

– Alla delar av vårt företag kommer från Kalmar. Det backar vi inte en millimeter på.