Kalmarhjälpen anordnar gala till förmån för Kalmar kvinnojour

Kalmar Artikeln publicerades
Daniel Lundell är Kalmarhjälpens grundare. Nu anordnar han en välgörenhetsgala.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Daniel Lundell är Kalmarhjälpens grundare. Nu anordnar han en välgörenhetsgala.

Den 15 december kommer Kalmarhjälpen att hålla en välgörenhetsgala i Kalmarsalen. Det är första gången som de kommer att hålla en insamling till förmån för en organisation och inte en enskild person.

– Kalmarhjälpen var från början tänkt att hjälpa enskilda, utsatta människor som på något sätt hamnat mellan stolarna. Men så har vi i vårt arbete träffat så många personer och organisationer och börjat bygga samarbeten, och en av dessa är Kalmar kvinnojour, säger Daniel Lundell, grundare av Kalmarhjälpen.

Hur kommer det sig att det blev just Kalmar kvinnojour?

– Kvinnojouren är också i behov av stöd och hjälp. Framförallt för barnen som är där, som kanske någon gång vill kunna gå på bio eller på Leos lekland för att skingra tankarna. Kvinnojouren i Kalmar är värd all stöd och stöttning de kan få. De förhindrar ju i princip mord, säger han.

Galan kommer att vara fylld av både uppträdande artister, ståuppkomik och auktioner. Några av de bokade artisterna är de lokala namnen Linnéa Roslund, Martin Berglund och Kalmarkärringen.

Hur tänkte du med artisterna?

– Vi ville framförallt ha lokala artister, eftersom Kalmarhjälpen är en lokal hjälporganisation som ska verka inom kommunens gränser, säger Daniel Lundell.

Men förutom de lokala artisterna kommer också Mikael Wiehe att uppträda på galan.

– Att det blev just Mikael Wiehe beror bland annat på att han har ett så gott hjärta. Och många i den äldre generationen gillar honom.

Mikael Wiehe kommer att uppträda på galan i december.
Foto: Peter Åklundh/Österlenmagasinet
Mikael Wiehe kommer att uppträda på galan i december.

Berätta om auktionerna.

– Det blir en blandning mellan reella värden och subjektiva värden. Saker som man normalt sett inte kan köpa för pengar.

Artisterna och jobbet bakom galan är helt ideellt, dock finns det alltid vissa fasta kostnader som man inte kommer undan.

– Kostnader för scenteknik och entrévärdar bland annat. Men många har ställt upp gratis och jag ser inga bekymmer med de fasta kostnaderna.

Hur mycket pengar hoppas du på att få in?

– Allt vi får in är bra. En förhoppning är ju att fylla hela Kalmarsalen, det vore ju fantastiskt.

– Om det blir riktigt bra, vilket jag tror att det blir, så ska vi nästa år stödja en ny organisation i en ny gala.

Här kan du läsa mer om galan.