Knackade på och krävde att få katt

Kalmar Artikeln publicerades

"En märklig historia", säger polisens presstalesperson Robert Loeffel om ärendet som rubriceras som egenmäktigt förfarande.

Det är ett par i Kalmar som har anmält att de har tvingats att lämna ifrån sig sin katt till en man och en kvinna som en dag stod utanför dörren.

– Det här paret hittade en kattunge för 1,5 år sen, som var smutsig och undernärd. De tog hand om den och letade sedan efter ägaren genom att sätta upp lappar och prata med veterinären, berättar Robert Loeffel.

Någon ägare till kattungen gav sig inte till känna och paret beslutade sig för att ta hand om katten, vilket de har gjort sedan dess.

Men så, i slutet av förra veckan, dök en man och en kvinna upp hemma hos paret. De sade sig tillhöra en hjälporganisation och förklarade att katten tillhörde någon annan. De fotograferade katten och åkte därifrån.

– Dagen efter dyker de upp på nytt. "Nu ska vi hämta katten" säger de och hotar med att ringa polisen om paret innan lämnar katten ifrån sig, fortsätter Loeffel.

Paret vill veta vem den rättmätige ägaren är och vart katten ska föras, men får inga svar.

Mannen och kvinnan placerar katten i en låda, sätter sig i en bil och åker från platsen. Polisen tror sig kunna lokalisera mannen och kvinnan, för att reda ut vad som egentligen pågår.

– Vi har uppslag att jobba efter.