Knivhuggen 22-åring döms för 21 brott

Kalmar Artikeln publicerades
Förutom de utförda brotten har 22-åringen blivit omskriven efter att han knivhuggits i hjärtat i ett bråk vid Berga centrum. Efteråt, på länssjukhuset, dödshotade han en sjuksköterska.
Förutom de utförda brotten har 22-åringen blivit omskriven efter att han knivhuggits i hjärtat i ett bråk vid Berga centrum. Efteråt, på länssjukhuset, dödshotade han en sjuksköterska.

En 22-man har dömts vid Kalmar tingsrätt till fängelse sedan han bland annat misshandlat sin pappa, dödshotat en sjuksköterska och kastat en cykel på en barberare.

De 21 brotten som 22-åringen döms för begicks mellan den 13 augusti 2017 och den 19 juni 2018.

Efter en längre tid av konflikter i 22-åringens familj beviljades pappan kontaktförbud avseende 22-åringen. 22-åringen har dock överträtt besöksförbudet flera gånger och den 17 oktober 2017 dök han upp på pappans arbetsplats. Pappan erbjöd sig att köra honom men på vägen stoppade sonen plötsligt bilen genom att dra i handbromsen. När bilen stannat slog han sin pappa i ansiktet. Pappan flydde ut på en åker och blev jagad av sonen som samtidigt skrek ”Allahu Akbar” flera gånger. Attacken tog slut först sedan ett vittne larmat polisen.

Domen berör även den händelse där en barberare blev attackerad med en cykel. 22-åringen ska ha dykt upp i barberarsalongen och bett om att få klippa sig, och blivit aggressiv då det inte fanns några lediga tider. Bland annat slog han barberaren i ansiktet och kastade en cykel på honom.

Gällande bilstölden så drog 22-åringen den 19 augusti 2017 ut en man ur hans bil och körde iväg med bilen. Färden slutade med att han krockade med en lyktstolpe och flydde från platsen.

Vidare döms han för ofredande och olaga hot på länssjukhuset där han bland annat skrikit könsord åt en sjuksköterska och dödshotat en annan när de försökte vårda honom efter att han blivit knivhuggen i hjärtat efter ett bråk i Berga centrum.

Han döms även för stöld och skadegörelse sedan han brutit sig in i en husvagn, bott där och ätit mat han hittade där efter den ovan nämnda sjukhusvistelsen.

22-åringen, som erkänner brotten han döms för, förekommer nio gånger tidigare i belastningsregistret och det bedöms finnas risk för återfall i brott. Allt sammanräknat finner tingsrätten att mannen ska dömas till 1 år och fyra månader i fängelse samt att han ska genomgå en behandling via Frivården gällande sitt missbruk. Han ska även betala 5 500 kronor i skadestånd till barberaren och 699 kronor i skadestånd till husvagnsägaren.