Kockar bjöd på matglädje

Kalmar Artikeln publicerades
Jessica Frej och Tina Nordström lockade till skratt när de besökte Dillbergs bokhandel för att marknadsföra sina nya kokböcker.
Foto:Anders Jönsson
Jessica Frej och Tina Nordström lockade till skratt när de besökte Dillbergs bokhandel för att marknadsföra sina nya kokböcker.

Två kockar gör en väldigt bra soppa. I alla fall om det är Tina Nordström och Jessica Frej som står för receptet. Med en gigantisk portion kunskap och en stor dos humor och rapphet gav de Kalmarborna äkta matinspiration.

Det märks att de brinner för mat och matlagning. Kockarna Tina Nordström och Jessica Frej liksom andas och lever mat och de har förmågan att förmedla det till den som vill höra och se på.

Ett 70-tal personer, mestadels kvinnor, hade kommit till Dillbergs bokhandel på torsdagskvällen för att lyssna till de båda matinspiratörerna, tv-kockarna, kokboksförfattarna.

– Jag visste att jag skulle bli tv-kock när jag var 11 år och såg Tina på tv, säger Jessica Frej och ler och fortsätter berätta om när hon var med i Sveriges Mästerkock för sex år sedan.

– Jag hade svurit att jag inte skulle gråta i tv, men det var ju det första jag gjorde, säger hon och får åhörarna att skratta.

I dag är hon matskribent på tidningen Amelia och så är hon aktuell med kokboken Supergott och supersnabbt.

– De här recepten tar max 20 minuter att göra och det är så få ingredienser som möjligt. De kan rädda vilken dag som helst, säger hon.

Tina Nordström började med att berätta om sin roll som programledare i Sveriges yngsta mästerkock och hur fantastiskt det är att få jobba med barn.

– Men allt är ju inte gott. Barnen älskar ju chiliflakes och har det på allt. Ibland brinner det ur öronen, säger hon och skrattar.

Hon har spelat in nya avsnitt av "Tina i fjällen" och så har hon släppt sin 11:e kokbok, Tinas kök.

– Det är en pedagogisk kokbok där jag visar hur man lätt kan förnya rätter. Man behöver inte åka till månen och tillbaka varje dag. Exempelvis har jag fyra olika smaker på ett potatismos, samma grund men olika smaksättningar. Jättegott! säger hon.