Konferens i Kalmar lockar folk från flera länder

Kvarnholmen Artikeln publicerades
Johan Gustafsson som är distriktsguvenör i Rotary med konferenssamordnaren Marguerite ”Mitte” Nilsson.
Foto: Agnes Aronsson
Johan Gustafsson som är distriktsguvenör i Rotary med konferenssamordnaren Marguerite ”Mitte” Nilsson.

Under helgen hålls en distriktskonferens för yrkesnätverket Rotary. Fredagskvällen började med ett årsmöte, följt av mingel på Kalmar Stadshotell.

Som värd för distriktskonferensen står Kalmar Rotaryklubb och traditionen är sådan att den klubb som distriktsguvenören är medlem i ska anordna konferensen. I år föll det på Kalmar.

– Syftet är att inspirera våra medlemmar, säger Johan Gustafsson som är distriktsguvenör, strax före årsmötet ska börja.

– Och att knyta kontakter med varandra, flikar konferenssamordnaren Marguerite ”Mitte” Nilsson in.

Under kvällen är det folktätt på Stadshotellet. På konferensen medverkar runt 160 personer från de flesta av de 64 klubbarna som finns i distriktet, som omfattar Kalmar län, Östergötlands län, Tranås kommun och Lettland.

– Det ligger väldigt mycket arbete bakom en sådan här konferens, berättar Mitte Nilsson.

Lördagen börjar med en minnesstund för bortgångna Rotarymedlemmar, som sedan följs av en välkomsthälsning av Johan Persson (S) i glasverandan i Kalmarsalen, samt flera seminarier. Lördagen avrundas med en bankett på Stadshotellet. På söndagen avslutas konferensen med en stadsvandring. Under helgen pågår parallellt en utbildning för assisterande guvenörer.

– Det jag framförallt vill framhäva är föreläsningen om fred och konflikt. Rotary Peace Centre finns på Uppsala Universitet och under helgen har vi en professor därifrån här, Magnus Öberg som ska prata. Sedan är Ung i Rotary viktigt för mig och vi har den unga medlemmen Bettina Redl här från München för att föreläsa. Det är viktigt att vara öppen för yngre medlemmar, säger Johan Gustafsson.