KSRR kör med dubbel bemanning - men kommer inte fram överallt

Kalmar Artikeln publicerades
KSRR uppger att kärlen måste vara framskottade.
Foto: KSRR
KSRR uppger att kärlen måste vara framskottade.

Det är svårt att hinna med att tömma alla soptunnor. En del hushåll kommer att få vänta tills stormen bedarrat.

– Vi har dubbelbemanning på alla bilar, men vissa turer kan vi helt enkelt inte köra för att vi inte kommer fram, säger Rickard Petersson, arbetsledare för KSRR:s chaufförer.

Snön har skapat oreda i sophanteringen. Extra besvärligt har det varit längs kusten, bland annat i Påskallavik, Färjestaden och Kristdala, men det är svårt även i centralorterna.

De som inte fått sina kärl tömda kommer att få vänta tills vädret stillat sig.

Det kan bli framåt torsdag, och KSRR:s mål är att börja med extratömningarna då.

Av förklarliga skäl, menar KSRR, är det svårt att säga en exakt tid för hämtning, men låt kärlen stå tillgängliga mellan klockan 06.00 - 22.00, eller tills kärlet är tömt.

KSRR behöver också ha hjälp med röjningen innan om de ska kunna sköta sitt jobb. Kärlen måste vara framskottade och vägen mellan kärl och hämtplats, max tre meter ska vara snöröjd, utan vallar och om det behövs, även halkbekämpat. Handtaget ska vara vänt mot vägen och sopa gärna bort snön från locket.

– Varken vi eller våra abonnenter råder över vädret och chaufförerna gör verkligen vad de kan för att inte behöva lämna kärlen otömda. Men i vissa fall går det inte ens att få loss kärlen och får man väl loss dem blir kärlen väldigt tunga när de måste dras över snön, säger Rickard Petersson.

Aven arbetet med att tömma slambrunnarna ligger helt nere. I första skedet gäller det åtminstone för resten av veckan.

- Vi får köra in det längre fram. Vi kommer att kontakta berörda kunder när det kan ske, säger KSRR:s förbundschef Jan Fors.