Branden i Moskogen nästan helt släckt

Moskogen Artikeln publicerades
Brandrester från nästan utbrunnen virkeshög.
Foto: Ulrika Bergström/KSRR
Brandrester från nästan utbrunnen virkeshög.

På tisdagsmorgonen brann det fortfarande lite i virkeshögen ute i Moskogen, men KSRR hade koll. ”Vi håller ögonen på den och har god beredskap om det skulle ta fart igen.”

För räddningstjänstens del så avslutade man insatsen sent i måndagskväll och lämnade över uppdraget till KSRR som under natten till tisdag hade två ur personalen stationerade som brandvakter.

Enligt KSRR:s kommunikationsansvarig Ulrika Bergström så handlar det om två bränder, en i en hög med virke och en i en hög med trädgårdsavfall.

– Komposten har hållit sig i skinnet, den är släckt, även om den fortfarande är varm och ryker lite. Virkeshögen brinner däremot med en del öppna lågor fortfarande, men vi hålla ögonen på den och har tillgång till slangar och en god beredskap om det skulle ta fart igen.

Som tur var spred sig elden aldrig.

– Det är vissa träd som är lite svedda av värmen, men som inte har varit i kontakt med elden. Högarna ligger på en stor asfaltsplan så det fanns aldrig så mycket för elden att fästa vid.

Enligt Bergström hade det också varit värre om det hade brunnit för några veckor sedan.

– Det var en förhållandevis liten mängd virke som brann, 332 ton. I slutet av april låg det 1 500 ton virke på samma plats.

Enligt Bergström har elden inte påverkat KSRR:s verksamhet.

– Det är väl rent administrativt, att vissa har fått göra andra arbetsuppgifter. Annars pågår verksamheten som vanligt.

Brandplatsen kommer att bevakas extra noga, åtminstone under det nästkommande dygnet.

Förutom att asfalten under brandhärden är bortom all räddning har inga andra materiella skador noterats.