Dzenita Abaza (S): ”Kvalificerat skitsnack”

Kalmar Artikeln publicerades
Kommunalrådet Dzenita Abaza (S) tycker att den kritik som integrationsarbetare riktat mot henne inte stämmer med verkligheten.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Kommunalrådet Dzenita Abaza (S) tycker att den kritik som integrationsarbetare riktat mot henne inte stämmer med verkligheten.

– Kvalificerat skitsnack, säger kommunalrådet Dzenita Abaza (S) i en kommentar till kritiken mot den politiska ledningen och personalhanteringen av tjänstemän inom integration.

Hon är som kommunalråd ytterst politiskt ansvarig för arbetet med integration och flyktingfrågor. Hon är också ordförande i den enhet under kommunstyrelsen som arbetar med frågorna.

När Östra Småland för någon vecka sedan ställde frågor om den erfarne kommuntjänsteman som köpts ut efter 12 års arbete, hänvisade hon till chefstjänstemännen och sade att hon inte kände till något om fallet.

Den nya kritiken gör gällande att hon ska ha motarbetat den integrationsarbetare som skickade en 25 punkter lång lista med olika missförhållanden till sin arbetsgivare. Det påstås också att hon på offentliga möten ska ha kritiserat honom.

Dzenita Abaza menar att det är helt felaktigt.

– Det är kvalificerat skitsnack. Så dumt att det inte ens är värt att kommentera mer än så.

– Jag står bakom hans arbete till 100 procent eftersom det främjar integrationsarbetet i Kalmar. För ett år sedan fick hans verksamhet medel ur integrationsfonden av integrationsrådet där jag är ordförande, som uppskattning för hans arbete.

Hon berättar att tjänstemannen tillsammans med några ungdomar också varit inbjuden till integrationsrådets sammanträde för att informera.

Eftersom båda de integrationsarbetare som är kritiska mot behandlingen från kommunen är kosovoalbaner har det rests frågor om det finns ett problem i relationen mellan kommunen och just den här gruppen. Dzenita Abaza är ursprungligen från Bosnien.

Kommunalrådet förnekar det med eftertryck.

– Privat umgås jag med tre albanska familjer och min bästis är från Kosovo.