Kvinna erkänner misshandel av Thoralf Alfsson (SD)

Kvarnholmen Artikeln publicerades
Thoralf Alfsson (SD).
Foto:Mattias Rubin
Thoralf Alfsson (SD).

En 54-årig kvinna åtalas nu för att ha slagit till sverigedemokraten Thoralf Alfsson i ansiktet inne på en pub i centrala Kalmar.

Det var på kvällen den 18 december som Alfsson besökte puben O'Reillys då kvinnan gick till attack. På sin blogg skrev den före detta riksdagsmannen efter händelsen:

"En uppenbarligen hatisk och helt okänd kvinna för mig, utdelade ett kraftigt knytnävsslag i mitt ansikte. Helt klart för att skada! Jag fick uppenbarligen inte befinna mig på irländska puben där hon och hennes väninnor uppehöll sig. Har aldrig varit med om något liknande under mina tio år i politiken."

Slaget träffade kindbenet och orsakade Alfsson ömhet i ansiktet. Kvinnan pekades ut och greps och det finns ett vittne till händelsen. Denne berättar i förhör att han satt vid ett bord med en bekant som Alfsson börjat prata med.

Vid bordet satt även 54-åringen och då hon fick se Alfsson reste hos sig upp, slog till honom i ansiktet och sa åt honom att "jag hatar dig".

Kvinnan berättar själv att hon har ett "blurrigt" minne från kvällen efter en hel del vin. När hon såg Alfsson "svartnade" det för ögonen och hon slog till, vilket inte är likt henne. Hon medger dock att hon en längre tid har känt sig provocerad "utav det som Thoralf står för" och att de två står så långt ifrån varandra som det bara går.

Alfsson begär 10 000 kronor i skadestånd från kvinnan.