Kvinna körde ner brevlåda - gömde sig bakom höbal

Smedby Artikeln publicerades
Krocken chockade kvinnan så att hon råkade kissa på sig, då hon tyckte det var pinsamt gömde hon sig bakom en höbal när polisen kom.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Krocken chockade kvinnan så att hon råkade kissa på sig, då hon tyckte det var pinsamt gömde hon sig bakom en höbal när polisen kom.

En 44-årig kvinna har dömts vid Kalmar tingsrätt sedan hon kört bil utan körkort, krockat med en brevlåda samt smitit från olycksplatsen.

Händelsen ägde rum i december 2017 då kvinnan uppger att hon var tvungen att åka hem till en sjuk väninna. Trots att hon saknar körkort körde hon dit men på grund av halkan så åkte bilen ner i diket längs Kläckebergavägen.

Mannen som bor på adressen hörde smällen och sprang ut för att undersöka saken. Kvinnan höll då på att klättra ut genom ett bilfönster. Hon hälsade på honom men gick sedan från platsen. I kraschen hade mannens brevlåda förstörts och en telefonstolpe hade lagt sig över vägen. Tillsammans med en vän tog mannen bort stolpen och ringde 112.

När polisen kom till platsen hittade de kvinnan hukandes bakom en höbal ute på ett fält cirka 150 meter från olycksplatsen.

Kvinnan har erkänt att hon körde bil utan körkort men nekat till smitning. Hon har berättat att krocken chockade henne så att hon råkade kissa på sig och hon gick en bit bort då hon tyckte att det var pinsamt. Då bilen är skriven på henne anser hon inte att hon gjort sig skyldig till smitning.

Det anser emellertid tingsrätten som dömer henne för olovlig körning samt smitning från trafikolycksplats. Straffet blir 50 dagsböter á 50 kronor, totalt 2 500 kronor. Hon ska även betala 320 kronor i skadestånd till mannen vars brevlåda gick sönder.