Ländin om det digitala stödet: "Vi ligger precis rätt"

Kalmar Artikeln publicerades

När Lena Hallengren (S) presenterade vårbudgeten var stora delar redan kända, men 350 miljoner till äldreomsorgen, med fokus på ökad trygghet för äldre genom digital teknik, var en nyhet.

”I propositionen Vårändringsbudget för 2018 satsar regeringen ytterligare 350 miljoner kronor för att öka kvaliteten och tillgängligheten i äldreomsorgen genom investeringar i välfärdsteknik”, heter det.

Hur de 350 miljoner ska fördelas återstår att se, men när det gäller att ansöka om de nya medlen ligger Kalmar kommun bra till, det menar Michael Ländin (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Michael Ländin (S), ordförande omsorgsnämnden, var på plats när Lena Hallengren (S) presenterade vårbudgeten på ett äldreboende i Kalmar.
Foto: Fredrik Svensson
Michael Ländin (S), ordförande omsorgsnämnden, var på plats när Lena Hallengren (S) presenterade vårbudgeten på ett äldreboende i Kalmar.

– Nämnden antog en digital strategi på det senaste mötet, och vi har anställt en e-hälsostrateg. Så vi ligger precis rätt, säger han.

Vad skulle ni kunna ansöka om pengar för?

– Vi ser många olika möjligheter, som system som personalen använder eller medicinskåp som berättar för användaren att det är dags att ta medicinen, och portionerar ut rätt mängd.

– Det är jättebra med möjligheten att söka mer pengar. Vi måste vara vassa på tekniken för att klara av framtiden.

Läs mer:

Lena Hallengren presenterade vårbudgeten: ”Fler ska känna sig trygga”

Ledare: En lugnare konjunktur i kikaren