Länsstyrelsen säger nej till P-hus i Cellgraven

Cellgraven Artikeln publicerades
Skiss på det nya P-huset i Cellgraven som länsstyrelsen nu säger nej till.
Foto: Kalmar kommun
Skiss på det nya P-huset i Cellgraven som länsstyrelsen nu säger nej till.

Länsstyrelsen sätter stopp för planerna på ett parkeringshus i Cellgraven. ”Ravelinens upplevelsemässiga värde kommer att förtas helt och hållet”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Det var i juni som samhällsbyggnadsnämnden gav ett positivt förhandsbesked till planerna på ett p-hus med 120 platser i Cellgraven. Men beslutet överklagades och nu säger alltså länsstyrelsen nej till planerna. P-huset skulle ”på ett markant sätt förändra områdets karaktär av befästningsverk”, menar man.

Beslutet går att överklaga till mark- och miljödomstolen.