Lars Kagg-elever nominerade i klimat-tävling

Kalmar Artikeln publicerades
Lars Kaggskolan i Kalmar är tvåfaldigt nominerad i Håll Sverige rents tävling ”Unga reportrar”.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Lars Kaggskolan i Kalmar är tvåfaldigt nominerad i Håll Sverige rents tävling ”Unga reportrar”.

Lars Kaggskolan i Kalmar är tillsammans med tolv andra skolor i Sverige nominerade till tävlingen Unga Reportrar. Bidragen i tävlingen handlar om allt från matsvinn till klimat och nedskräpning.

– Vi har fått in rekordmånga genomarbetade och relevanta bidrag från alla våra unga reportrar. Juryn har en nu en stor utmaning med att få fram en vinnare bland alla dessa fantastiska bidrag, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Unga Reportrar drivs av Håll Sverige Rent och ger elever i årskurs sex till nio och gymnasiet en möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem. Unga Reportrar är en del av det internationella skolprogrammet Young Reporters for the Environment som finns i 34 olika länder och drivs av FEE, Foundation for Environmental Education.

Tävlingen består av tre kategorier med fem nominerade bidrag i varje. Kategorierna är; Artiklar/Reportage, Foto och Film.

De nominerade bidragen från Lars Kaggskolan är:

”Klimatsmart mat” av Karin Martinsson, Ammy Björk och Fabian Levén. Bidraget är nominerat i kategorin Film.

Det andra bidraget heter ”På vems och vilken bekostnad sker dina beslut och handlingar” och är gjord av Alma Svensson, Tilda Norden, Ella Wranå, Tilde Wolfgang och Tuva Rosenlund. Bidraget är nominerat i kategorin Foto.

De nominerades bildtext: ”Den vänstra bilden representerar en livsstil som sker på miljöns och utsatta människors bekostnad
Foto: Alma Svensson, Tilda Norden, Ella Wranå, Tilde Wolfgan, Tuva Rosenlund
De nominerades bildtext: ”Den vänstra bilden representerar en livsstil som sker på miljöns och utsatta människors bekostnad".

– Lars Kaggskolan har skickat in flera otroligt fina, kreativa och engagerade bidrag till tävlingen. Det var därför inte lätt att välja, men Lars Kagg är en av två skolor som har lyckats få två bidrag nominerade, säger Frida Änghede, projektledare på Håll Sverige Rent.

Vinnaren presenteras i slutet av vecka 14 och vinner äran att få publiceras i Svenska Dagbladet och 10 000 kronor till klassen.