Stor ökning i antalet högskoleprovsdeltagande

Kalmar län Artikeln publicerades
Det är totalt 1612 som skriver i Linnéuniversitetets regi.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Det är totalt 1612 som skriver i Linnéuniversitetets regi.

Under söndagen skriver tusentals personer Högskoleprovet runt om i Sverige och i år är det Linnéuniversitetet som ökat mest i antal provdeltagande jämfört med hela landet.

Under söndagen skriver totalt 1612 personer högskoleprovet i Kalmar och Kronobergs län i Linnéuniversitetets regi. Totalt är det 51 556 personer som deltar i hela Sverige.

Enligt Kristina Huolman, huvudansvarig för Linnéuniversitetets del av högskoleprovet, är det Linnéuniversitetet som sett den största ökningen av antalet provdeltagande i Sverige jämfört med förra året. Huolman säger att jämfört med förra hösten har antalet provdeltagande ökat med 15,4 procent.

– Det är den klart största procentuella ökningen av antalet skrivande i hela landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Linnéuniversitetets provdeltagande är uppdelade mellan olika städer i både Kalmar och Kronobergs län. Totalt är det åtta orter som provet skrivs i och i Kalmar län är orterna Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Vimmerby och Nybro. I Kalmar län är det totalt 793 personer som deltar, där flest antal deltagande, totalt 478, skriver i Kalmar.

Efter provet publiceras frågorna den 21 oktober och facit 23 oktober. Provdeltagarna kan se sina provresultat 26 november.

Fakta

Antalet provdeltagande

Kalmar 478

Västervik 124

Oskarshamn 96

Vimmerby 52

Nybro 43

Växjö 615

Ljungby 154

Älmhult 50

Visa mer...