Kommentarer och lyckönskningar

Kalmar Artikeln publicerades
Anders Åkesson (C) är glad över att Lena Hallengren är ny jämställdhetsminister.
Foto:Gustaf Hallin
Anders Åkesson (C) är glad över att Lena Hallengren är ny jämställdhetsminister.

Jonas Hellberg på Facebook:

– Min älskade hustru har idag utsetts som statsråd i regeringen! På självaste internationella kvinnodagen, med ansvar för barn, äldre och jämställdhet! Jag är förstås omåttligt stolt och övertygad att hon kommer göra skillnad.

Niklas Lindén på Facebook:

– Förra gången (när Lena blev den yngste ministern) ringde kvällstidningarna och ville ha snaskigheter från gymnasiet. Jag berättade om fika och gitarr. Det bet inte.

Jonas Lövgren på Facebook:

– Lycka till! Alltid bra med statsråd från länet, oavsett partitillhörighet... ( Moderat kommunpolitiker Kalmar)

Anders Göranzon på Facebook:

– Grattis, Lena och hela familjen. Guds välsignelse önskar er vigselpräst!

Anders Åkesson, riksdagsledamot (C):

– Det är jätteroligt, stort grattis till Lena för ett nytt förtroendeuppdrag. Övertygad om att hon kommer att göra ett bra jobb. Sen har hon en stor utmaning kring LSS tack vare domstolsutredningar i en omänsklig riktning. Kommer att återställa LSS. Min förväntning är att hon insett vilken dålig effekt nuvarande LSS fått och att hon ser till att ge människor stöd och skydd och leva ett vanligt liv. Det har begränsats kraftigt av den nuvarande regeringen. Sammanfattningsvis är jag glad och stolt över att en länskamrat får chansen.

Kommunalrådet Johan Persson (S) skriver i ett sms till redaktionen:

"Gläds åt en äldreminister från Kalmar."

Jätteroligt, jättebra för Kalmar och regeringen. Lena har lång politisk erfarenhet och det behövs. Vi har två statsråd från sydöstra Sverige. Tror aldrig det har hänt förut.

Pierre Edström, landstingspolitiker (L):

Grattis Lena – men du har mycket att bevisa!

– Hallengrens företrädare Åsa Regnér beordrade en nedskärning inom LSS via ett regleringsbrev till Försäkringskassan. Hennes regleringsbrev har krossat många människors tillvaro. Jag hoppas att regeringen nu vänder i frågan om LSS. Hallengren sa på torsdagens pressträff med statsministern att ”den som behöver assistans ska ha rätt till assistans". Det är en uppfattning som jag delar, säger Pierre Edström.

Karl Längberg (S):

– Tycker det är jättekul, Lena är en kompetent politiker, jag har stor respekt för henne. Sett i första hand hur duktig hon är som politiker.

Vad har du för förväntningar på henne?

– Jag förväntar mig att hon kommer att driva en socialdemokratisk jämställdhetspolitik, säger Längberg.