Loord: ”Alliansen är död”

Nybro Artikeln publicerades
Jimmy Loord menar att alliansen nationellt sett är död efter fredagens besked på Annie Lööf.
Foto: Tomas Löwemo
Jimmy Loord menar att alliansen nationellt sett är död efter fredagens besked på Annie Lööf.

Kristdemokraternas riksdagsledamot Jimmy Loord var besviken efter överenskommelsen.

– Alliansen är död, åtminstone på en nationellt plan.

Jimmy Loord som sitter i riksdagen för Kristdemokraterna (KD) var inte direkt överraskad av beskedet, men väldigt missnöjd.

– Det är en stor besvikelse även vi visste att de förhandlade med varandra. Vi har jobbat hårt för att få till en alliansregering vilken enligt min övertygelse hade varit bäst för Sverige. Men allt arbetet var förgäves.

Loord menar att alliansen som det var inte längre existerar.

– Alliansen finns inte längre i den form som vi känt den. Jag tror att dagens besked sänder chocksignaler till alla som uppskattat alliansen och jag kan bara säga till de som röstat på Centern för att få allianspolitik att de är välkomna till oss.

Han tror att det kommer bli svårt den nya regeringen av flera anledningar.

– Det känns ju lite absurt att Stefan Löfven som ska regera med stöd av Vänsterpartiet gått med på att ta bort värnskatten och sänka arbetsgivaravgifterna. Jag tror att de som röstat på S och V är besvikna.

– Vissa punkter i förslaget är bra, men i det stora hela tror jag att det kommer att bli svårt för en sådan regering. Man måste ha en gemensam värdegrund i grunden, inte bara kohandel om sakfrågor, säger Jimmy Loord.