Löpare med lågt ställda ambitioner

Stensö Artikeln publicerades
Axel Wendel och Hampus Wallberg i lag PostNord försökte ratta rätt i löpspåret, men det sägs ha gått sådär.
Foto:
Hela PortNord utgjordes, förutom av grabbarna, av Maria Malm, Olivia Kahl, Malin Nilsson, Tea Stenlöv samt Emma Hahlin.
Foto:
Vissa skulle påstå att Sebastian Källstedt och Robin Nowakowski var utklädda till sumobrottare. Själva sade de sig utgöra den icke tennisspelande duon i laget Björn Borg & The Wrestlers.
Foto:
Björn Borg 1, 2 och 3: Marcus Ahlstrand, Martin Lindahl och Rosa Ekström.
Foto:
Som enda representant för studentföreningen Humanus såg Levi Laestadius det som lämpligt att klä ut sig till föreningens maskot.
Foto:
Malkars stod för uppvärmningen.
Foto:
Uppvärmning med cheeseburgare och Red Bull? Varför inte.
Foto:
Sträck på er, ni är Linnéstudenter!
Foto:
Foto:
Och så var det dags för start.
Foto:
Och iväg bar det.
Foto:
Foto:
Och snabbt gick det, för en del. Men som en kvinnlig deltagare sa: Jag vill bara få det gjort så att jag kan dricka öl sen!
Foto:

Det blev inget studentrus i våras, som brukligt är, så istället genomfördes det under lördagen.

Tyvärr fick nog det opålitliga septembervädret en del studenter att stanna hemma, för det var inte så många som vanligt som dök upp på Stensö för det 5,5 kilometer långa loppet.

– 45 deltagare anmälda. Det är väl ungefär vad vi hade förväntat oss, kommenterar Lisa Eklöf som tillsammans med Jakob Eriksson är projektledare för Studentruset.

För vissa var det kanske ett nytt personbästa som gällde, för andra var det inte lika stort allvar. De studenter som hade klätt ut sig hade chans att vinna pris, och fick oavsett glädjen att glädja andra.

De flesta sprang solo men två lag ställde upp i år; Björn Borg & The Wrestlers samt PostNord. Det sistnämnda laget hade strax före loppet en klar bild av hur det skulle gå.

– Vi kommer komma sist!

Enligt obekräftade rykten under eftermiddagen hade deltagarna i PostNord ännu inte synts till trots att övriga löpare kommit i mål för länge sedan. Förhoppningsvis hittar laget till kvällens efterfest på Krögers.