M backar ur planerna om Ängöparkering

Kalmar Artikeln publicerades
Jonas Lövgren och Moderaterna stöder inte längre planerna på en parkering på Ängö.
Foto: Anders Johansson
Jonas Lövgren och Moderaterna stöder inte längre planerna på en parkering på Ängö.

Moderaterna har tröttnat på majoritetens velande kring en ny parkering på Ängö och stöder inte längre idén.

– Deras otydlighet har fått oss inom Moderaterna att titta på nya parkeringslösningar för Kvarnholmen, säger Jonas Lövgren.

Jonas Lövgren, som är 1:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, stod tidigare bakom förslaget om en ny parkering på Ängö. Men nu stöder han och Moderaterna inte längre tanken.

– Vi har lyssnat på kritiken och tagit till oss. Man kan inte hantera medborgare på det sättet, säger Lövgren.

Lövgren menar att majoriteten tagit för lång tid på sig att komma med förslag om hur parkeringsfrågan på Kvarnholmen ska lösas.

– Majoriteten har visat alldeles för stor obeslutsamhet kring hela parkeringsfrågan på Kvarnholmen. Goda parkeringsmöjligheter är en viktig fråga både för boende och företagare på Kvarnholmen.

Nu har Moderaterna påbörjat ett arbete med en helhetslösning för parkeringen på Kvarnholmen. Gruppledningen har börjat skissa på en plan, men Lövgren vill inte peka ut några särskilda platser där det kan bli parkering ännu.

– Parkeringsfrågan kommer definitivt bli en valfråga. Parkeringsbehovet kommer inte att minska utan snarare öka. Jag tror inte att kollektivtrafiken kommer ta över, istället blir det nog fler bilar när elbilarna blir mer populära, säger Jonas Lövgren.