Mamman döms för att ha slagit 7-årig dotter

Kalmar Artikeln publicerades

På FN-dagen i skolan förra året fyllde den 7-åriga flickan sitt papper med texten ”Vuxna får inte slå barn”. När skolan i Kalmar fick veta vad som hände i hemmet anmälde man direkt och flickan omhändertogs.

Det gjordes en polisanmälan mot båda föräldrarna. Mamman i familjen döms nu för misshandel av barnen, medan pappan frias.

Föräldrarna har inte medgett att de använt otillåtet våld mot sina små flickor, utan menar att det handlar om kulturkrockar i samband med barnuppfostran.

När den sjuåriga flickan i skolan berättade vad hon utsattes för där hemma för sin lärare gjordes en polisanmälan. Flickan hamnade genom en frivillig placering i en kontaktfamilj. Föräldrarna har sedan genomgått en frivillig insats genom socialtjänstens försorg och familjen är nu återförenad.

Flickan har genom samtal med polis och socialtjänst berättat att mamman slagit henne när hon ”gjort något fel”. I samtal med socialsekreterare har den lilla flickan berättat att hon ”gör allt fel” och att mamma blir arg.

Lillasystern har också förhörts och bekräftat sitt äldre syskons berättelse om vad som händer hemma.

Mamman har för polisen berättat att hon och hennes make älskar sina barn, inte slår dem och bara talat med dem för att vägleda.

Pappan har berättat att han är väl medveten om att det i Sverige är förbjudet att slå barn.

En socialsekreterare, som var med vid ett samtal mellan flickan och hennes mamma, under placeringen har berättat att hon hört flickan rätta sin mamma.

”Jo, mamma du slår faktiskt mig, det får du inte lov att göra”, sade flickan

”Jag försöker vara lära”, svarade mamman och bad sin dotter om ursäkt.

Tingsrätten dömer mamman till samhällstjänst,