Måste man köpa skinkan på Maxi?

Kalmar Artikeln publicerades
Skinkpaketet skulle inte bli så närköpt. Per Dahl (M) reagerar på att det finns ett avtal som gör att man inte kan köpa ett paket i en butik tvärs över gatan.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Skinkpaketet skulle inte bli så närköpt. Per Dahl (M) reagerar på att det finns ett avtal som gör att man inte kan köpa ett paket i en butik tvärs över gatan.

18 kilometer i bilen skulle det bli när det fattades ett paket skinka på en träffpunkt.

Anledningen: Att kommunen har avtal med Maxi, menar Per Dahl (M), som nu vill ha en ändring. – Reglerna skulle följas strikt, hade de anställda blivit informerade, berättar han. Det var när Dahl besökte en träffpunkt en knapp mil från Giraffen, som det upptäcktes att det fattades ett paket skinka, eftersom det blivit en miss i de beställda lunchportionerna.

En av de 40 på plats kunde inte äta maten som serverades. I stället skulle det köpas ett paket basturökt skinka.

Då gick det inte bra att knalla tvärs över vägen och köpa en skinkbit, utan det berättades för Dahl att man var tvungen att ta sig nio kilometer till Maxi för att köpa skinkan. Och nio kilometer hem.

Förklaringen Dahl fick var att äldreomsorgen har ett avtal med Maxi, det är dit man ska vända sig om det gäller inköp.

Enligt Dahl löstes problemet utan att någon körde 18 kilometer, och efter den erfarenheten ifrågasätter han att det finns ett avtal som gör att man inte ens kan göra en liten kompletteringshandling i en närbutik.

– Förutom att det innebär slöseri med tid och arbetskraft är väl sådana transporter inte direkt i linje med dagens miljötänkande.

Han frågar nu kommunfullmäktige hur länge avtalet gäller och om kommunalråd Johan Persson (S) tänker ta initiativ för ett mer flexibelt avtal.