Fel tjej att ge sig på: Nu åtalas mannen som misshandlade och tafsade

Kalmar Artikeln publicerades

– Vi tjejer måste våga säga ifrån. Det känns riktigt bra att det faktiskt tas på allvar. Det säger kvinnan som i somras sa ifrån mot en tafsande man i Kalmar och fick en rak höger i ansiktet. Nu åtalas mannen för en mängd brott.

Kvinnan gick ut offentligt med händelsen som fick stor uppmärksamhet.

Det var när hon sa till på skarpen mot den för henne okände 20-årige mannen som hon fick ett knytnävsslag i ansiktet.

Mannen kunde identifieras och nu åtalas han för flera brott. Tack vare utredningen har polisen också kunnat konstatera att han langat narkotika.

– Det känns väldigt skönt att få ett avslut på det här, säger kvinnan när vår tidning ringer upp på onsdagsmorgonen. Jag var osäker på om polisen skulle prioritera mitt fall, det är mycket positivt att man faktiskt tagit det på allvar.

Det var efter en trevlig kväll på Park Hermina den 8 juli i somras som hon väntade tillsammans med en kompis i en grupp med människor. Plötsligt känner hon en hand under kjolen. Hon vänder sig om och frågar ”vad fan håller du på med”.

Killen vänder sig om och hånler mot henne. I polisrapporten förklarar hon hans ansiktsuttryck med ” jag gör som jag vill”. Själv säger hon till honom ”det här är fel tjej att ge sig på”.

Hon valde att gå ut offentligt och berättade på Facebook om tafsandet, hur hon blev förbannad och gav den 20-årige mannen en lätt örfil och hur han sedan svarade med en rak höger i hennes ansikte.

Efter att ha klippt till kvinnan gick mannen lugnt därifrån. Senare visade det sig att han tidigare antastat en annan tjej.

När polis, som kallats till platsen säger åt den misstänkte att stanna springer han från platsen. Polisen känner emellertid igen mannen och han kan identifieras.

– Jag blev så förbannad och är rätt stolt över att jag stod upp för mig själv och alla andra tjejer. Jag var tillräckligt modig för att faktiskt ryta till. Det känns bra idag, säger hon.

Den 20-årige mannen är medborgare i Syrien och kom till Sverige för några år sedan. För ett år sedan dömdes han senast för narkotikabrott. Åklagaren begär nu att han ska utvisas på fem år.

– Åklagaren ringde upp mig på tisdagen och berättade att åtalet nu var klart, berättar hon. Det tycker jag också var bra.

Efter att hon gått ut offentligt på Facebook med vad som hänt, blev det många reaktioner. Många har hört av sig och kommenterat.

– Och det har bara varit positiva kommenterar och man tycker att det är bra att någon står upp för alla tjejers rätt att kunna vara ute och roa sig utan att behöva känna någon oro för att bli sexuellt trakasserade.

– Vi måste säga ifrån. Det gjorde jag den här gången och det känns riktigt bra.

Den 20-årige mannen åtalas för sexuellt ofredande och misshandel, vad gäller kvinnan. Han krävs också på 10 000 i skadestånd för kränkningen.

Åklagaren menar att mannen ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige inom fem år.