Mikael Wiehe är förväntansfullt spänd inför kvällens gala

Kalmar Artikeln publicerades
Mikael Wiehe i sin loge några timmar innan galans start.
Foto: Lindah Tisjö
Mikael Wiehe i sin loge några timmar innan galans start.

Under lördagskvällen är det dags för Kalmarhjälpens gala i Kalmarsalen och en av de största artisterna som kommer att uppträda där är Mikael Wiehe.

Hur känns det inför ikväll?

– Det känns bra. Det är alltid en lite extra spänning när man ska göra något med andra som man inte brukar, men det förhöjer livskvalitén. Förr var jag coolare, men nu för tiden är jag nervös för att bli nervös. Det är väl något jävla ålderssymptom, säger han.

Vad tänkte du när de ringde och frågade om du ville spela på galan?

– Ibland har jag ju inte tid, men nu har det funnits lite luft i schemat. Jag gör sådant som känns roligt och viktigt, och det gjorde detta, säger Mikael Wiehe.

Vad tycker du om galans förmånstagare, Kvinnojouren?

– De är jag gärna med och stödjer. Jag stödjer lite kvinnor, lite palestinier och lite fredsrörelser, säger han och skrattar.

Hur tänkte du med dina låtval inför kvällen?

– Ja, jag har ju skrivit rätt många låtar och på en egen konsert brukar det bli cirka 15-16 stycken. Nu skulle det ju bara vara fyra och då fick jag fundera på; ska jag spela mina mest kända låtar? Eller ska jag spela de låtar som jag tycker passar bäst för tillställningen? Och jag bestämde mig för det sistnämnda.

Vad har du annars på gång?

– Just nu har jag jullov egentligen. Men till våren ska jag göra lite allt möjligt, bland annat den föreställningen som jag gjorde i Malmö nu i våras tillsammans med Edda Magnason och Nour El Refai. Den ska vi spela i Stockholm. Sen i mars ska jag spela in en platta med Ebba Forsberg.