Mimmi mötte ett vildsvin: ”Jag fick panik”

Lindsdal Artikeln publicerades
Mimmi Karlsson i Lindsdal stöd öga mot öga med ett vildsvin härom morgonen.
Foto: Andreas Yngvesson
Mimmi Karlsson i Lindsdal stöd öga mot öga med ett vildsvin härom morgonen.

När Mimmi Karlsson skulle åka till jobbet härom morgonen hamnade hon öga mot öga med ett vildsvin mitt inne i villaområdet i Lindsdal.

– Jag fick panik, säger hon.

Under sommaren och hösten har många vittnat om att de ha sett vildsvin i centrala Lindsdal. I juli såg Daniel och Dragan Soldatic en flock på 14 vildsvin som sprang över Lindsdalsvägen. I oktober sågs vildsvin i Niveskogen där barnen från Lindsdalsskolan brukar ha lektioner.

Mimmi Karlsson bor i ett villaområde intill Lindsdalsvägen, härom morgonen skulle hon ta bilen till jobbet som vanligt.

– Min bil startade inte så jag öppnade motorhuven för att titta. Då hörde jag något i buskarna bakom mig. När jag vände mig om såg jag ett vildsvin inne på grannens tomt. Jag fick panik och sprang tillbaka in i huset.

Efter att ha försäkrat sig att vildsvinet var borta vågade hon sig ut igen tillsammans med sin mamma. Det var första gången Mimmi sett ett vildsvin, men i Lindsdal är det ganska många som stött på svinen den senaste tiden.

– De brukar vara på andra sidan Lindsdalsvägen på åkrarna. Både grannar och kollegor på jobbet har sett dem, men det var första gången jag såg ett vildsvin. Det har pratats en del om dem på jobbet.

Efter mötet med vildsvinet ser sig Mimmi om lite extra när hon går ut.

– Jag är lite nervös och brukar knappt vilja gå ut när det är mörkt i vanliga fall. Efter det här kommer jag verkligen inte vilja gå ut.

– Jag vet inte alls om vildsvinen kan vara vara farliga för människor men det såg läskigt ut i alla fall och det var rätt så stort.