Misstänkt mord utanför Oskarshamn

Kalmar Artikeln publicerades
Polisen har spärrat av bostaden i väntan på teknisk undersökning. Genrebild.
Foto:Tomas Löwemo
Polisen har spärrat av bostaden i väntan på teknisk undersökning. Genrebild.

En 35-årig man sitter fortsatt anhållen misstänkt för det mord som inträffade i en liten ort väster om Oskarshamn under fredagskvällen.

Under söndagen var polisen fortfarande förtegen om detaljer kring det misstänkta mordet, men kunde fastslå att offret och den misstänkte 35-åringen ska ha känt varandra.

Polisen kan däremot inte gå in på vilken relation de hade, men kan bekräfta att de inte var släkt.

Nästa steg i utredningen är att under veckan hålla förhör och få klart den tekniska undersökningen. Under veckan väntas också svar från rättsmedicin och därefter undersöka vad de kommit fram till.

Det var strax innan 20.00 på fredagskvällen som polisen larmades till en bostad i en mindre ort utanför Oskarshamn. Personen som larmade sade att det var bråk i en bostad.

När polisen och ambulans kom till platsen påträffades en svårt skadad man. Vad för skador vill polisen fortfarande inte avslöja, men de var så pass svåra att manen avled trots flera återupplivningsförsök av ambulanspersonalen.

Kort efter att mannen avlidit kunde polisen gripa en man som ska vara bekant med den avlidne.

– Vi misstänker helt klart brott. De skador han hade kan han knappast ha orsakat själv, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral till expressen.se.

Ytterligare en man togs in till förhör.

Bostaden spärrades av efter händelsen i väntan på en teknisk undersökning. Polisen har rubricerat ärendet som mord.

– Brottsplatsundersökningen är klar sedan en tid tillbaka. Utredningsarbetet fortgår, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd, strax efter klockan 03 på natten till lördagen.

Den misstänkte mannen, som är 35-årsåldern, anhölls under natten.

– Vi kan i nuläget inte avslöja i vilken ort mordet ägt rum, säger Fredrik Bratt, presstalesman vid polisen. Anledningen är att vi har haft problem med att kunna underrätta de anhöriga. Vi vill inte gå ut med ortsnamnet innan alla anhöriga är underrättade.

Fredrik Bratt kan inte berätta någonting om motiv eller eventuella vapen eller vilka skador den avlidne mannen hade.