Misstänkt mordbrand mot bostadshus – flaskor med bensin hittade på platsen

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Polis larmades vid 00.46 till Granvägen i Kalmar med anledning av någon form av bråk. Väl där upptäcks en mindre brand på en husfasad. Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Det är en liten händelse men rubriceringen är stor. Någon har anlagt en eld nära en fasad där det då blivit sotskador, säger Åsa Emanuelsson på polisens mediecenter Syd.

Vad bråket eller det första larmet ska ha bestått av är inte helt klart, men klart är att polisen påträffade den mindre branden mot en husfasad. Inre befäl på Kalmarpolisen Katarina Brandt bekräftar att det rör sig om ett bostadshus.

– Det är ett bostadshus. På platsen hittades en glasflaska och en plastflaska som luktade kraftigt av bensin. Sen har det börjat brinna, fasaden är brännskadad, säger Katarina Brandt.

Något bråk har inre befäl Katarina inga uppgifter om. Händelsen utreds som mordbrand.

– Det var ingen stor brand, men när det brinner med fara för spridning, större ekonomiska värden och fara för människor, då måste polisen göra rubriceringen mordbrand för att kunna utreda, säger Åsa Emanuelsson.

Branden ska ha varit ungefär 1.5 gånger 0.5 meter i omfattning. Polisen har ännu inga misstänkta.

Fakta

Från polisens pressrum

22 september 00.46, Brand Kalmar

Brand på husfasad

Okända gärningsmän har anlagt en mindre brand på en husfasad, Granvägen i Kalmar. Branden har varit begränsad och inge personer har kommit till skada. En anmälan om mordbrand upprättas.

Visa mer...