Monsterhuset förvandlat till ”Sveriges mysigaste villa”

Vimpeltorpet Artikeln publicerades
Mic Klitterstrand inredde sitt hus i enighet med sitt stora skräckfilmsintresse, närmare bestämt Alien- och Predatorfilmerna.
Foto: Bruno Brasic/Pontuz Löfgren
Mic Klitterstrand inredde sitt hus i enighet med sitt stora skräckfilmsintresse, närmare bestämt Alien- och Predatorfilmerna.

Hösten 2014 blev en villa i Vimpeltorpet internationellt känd sedan mäklarannonsen visade att ägaren inrett det med bland annat rymdvarelser. Nu har huset, efter en del renoveringar, utsett till Sveriges mysigaste villa.

Mäklarannonsens bilder visade hur skräckfilmsfantasten Mic Klitterstrand inrett villan för att likna en miljö tagen ur de kultförklarade Alien- och Predatorfilmerna.

– Det är ett livsverk som jag är väldigt stolt över, berättade Mic Klitterstrand för Östra Småland i samband med uppståndelsen.

Klitterstrand hade tagit hjälp av skulptören Björn Elmart som till en okänd, men stor, summa pengar gjort verklighet av Klitterstrands storartade vision.

Villans utsida, så om den såg ut 2014.
Foto: Bruno Basic/Pontuz Löfgren
Villans utsida, så om den såg ut 2014.
I hallen möttes besökare av en Predator i full skala.
Foto: Bruno Basic/Pontuz Löfgren
I hallen möttes besökare av en Predator i full skala.

– Jag har alltid varit intresserad av film och musik och helt enkelt löpt linan ut. Jag har alltid tyckt om monster och lite speciella och kaxiga filmer. Inte Stjärnornas krig utan mer Alien och Predator. Har man ett extremt intresse så vill man att det ska synas, berättade Klitterstrand.

Den säregna inredningsstilen fick även mäklaren att heja till.

– Jag sålde faktiskt grannhuset och redan då sneglade jag på den stenlagda framsidan med två statyer. Sedan fick jag komma in i huset och blev hänförd och lite chockad, berättade mäklaren Alex Sundstedt på Pontuz Löfgren för Östra Småland.

– Vad ska man säga, det är en pojkdröm. Ett skithäftigt hus.

Nu har villan i Vimpeltorpet åter blivit uppmärksammat nationellt. Men denna gång genom att huset röstats fram till ”Sveriges mysigaste hus” av tidningen Villalivs läsare (klicka på länken för att se bilder).

– Jag är lite chockad, men jätteglad. Nu kan vi sluta tala om vårt hus som Alien-huset, säger Bella Jonuzi till Villaliv om utmärkelsen.

Det är svårt att tänka sig en större konstrast mellan Klitterstrands skräckfilmsinredning och familjen Jonuzis stil som präglas av vitt, guld, speglar och glas.

– Vi har ju så mörkt i Sverige, vi behöver ljusterapi. Basen här är vit. Det gör att det ser större ut och man blir pigg av det. Blommorna till exempel syns ju mycket mer mot vitt. Och så gillar jag när det glittrar och glänser, säger Bella Jonuzi till tidningen.

Hon berättar även om sin reaktion när hon klev in på visningen av huset, då ännu i Klitterstrands utförande:

– Jag trodde jag skulle dö när jag såg det. Det var så mörkt, med lister av plåt, ett mörkt industritak och inrett med allt från Alien-filmerna. Fullt med masker på väggarna, svarta stjärnhimlar och färg som runnit och droppat längs väggarna. Det kändes som att komma hem till Dracula.