Musik och politik lockade folk till stadsparken

Kalmar Artikeln publicerades
Kalmar Musiksällskap under ledning av dirigent Kajsa Boström bjöd på musik.
Foto: Cecilia Oscarsson
Kalmar Musiksällskap under ledning av dirigent Kajsa Boström bjöd på musik.

En augustikväll i stadsparken bjöd på musik från Kalmar Musiksällskap och mellansnack av kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Den något blåsiga kvällen var fortfarande varm nog för att locka människor till sommarkonsert i stadsparken. Bänkraderna vid den lilla scenen fylldes snabbt, och de som tagit med solstolar fällde nöjt upp dem och slog sig ner för att lyssna.

Kalmar musiksällskap stod för musiken och Johan Persson för pratet mellan låtarna. Han passade på att diskutera livet, ledarskap och Kalmar.

Bland annat pratade han om hur uppväxten kan prägla det senare livet. Som liten spenderade Johan Persson mycket tid med att jobba på familjens bondgård. Något senare, i tonåren, började han jobba som journalist och fick bland annat intervjua politiker med helt andra åsikter än hans egna.

– Jag tror att det har hjälpt mig att se saker från olika sidor och förstå att världen inte är svart och vit, sa Johan Persson.

Gunnel och Lasse Löfgren hade varit kloka nog att ta med egna stolar.
Foto: Cecilia Oscarsson
Gunnel och Lasse Löfgren hade varit kloka nog att ta med egna stolar.

När orkestern tog vid var det en salig bladning av musik som spelades. De bjöd på allt från Wilhelm Peterson-Berger till Evert Taube till Coldplay.

Några som hade tagit sig ner till parken för att njuta av kvällen var Gunnel och Lasse Löfgren. De hade kommit både för musiken och för Johan Perssons skull, och hade dessutom varit kloka nog att ta med egna stolar att sitta på.

– Musiken är mycket bra. Ja, vi går rätt ofta på sådana här saker, det är alltid trevligt, sa Gunnel Löfgren.

Konserten avslutades med allsång innan publiken skingrades och började röra sig hemåt.