Mystisk bil läckte inte diesel

Voxtorp Artikeln publicerades

Vid 15-tiden på onsdagen larmades Kalmar brandkår till Plankvägen i Voxtorp för att undersöka om en bil som låg på sidan intill vägen läckte diesel. Det gjorde den inte, men varken brandkåren eller polisen vet hur bilen hamnade på sidan.

Larmet till SOS Alarm kom in klockan 14.46. Bilen låg på sidan intill Plankvägen och inringaren var oroad över att bilen kanske läckte diesel.

– Vi fick förfrågan om att göra en kontroll av bilen, och den läckte inte bränsle, säger Thomas Lindström, yttre befäl vid Kalmar brandkår.

Hur hamnade bilen på sidan?

– Jag har inte en susning. Det fanns inga personer i närområdet när vi vad där och bilen låg bara där vid sidan av vägen. Men jag tror inte att den legat där särskilt länge för folk kör ofta förbi där och man brukar reagera om man ser något sådant.

Inte heller polisen kan säga hur bilen hamnade där den hamnade.

– Det är en bra fråga och vi undrar också hur den hamnade där, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd.

– Vi fick informationen från räddningstjänsten som säger att det är en bil som blivit undanbärgad efter en tidigare olycka. Men det var inte genom vår försorg.

Fast räddningstjänsten känner inte till någon olycka?

– Det gör inte vi heller. Men det kan vara någon som fått bensinstopp och som bärgat undan bilen själv. Vi gör inget mer i ärendet i nuläget.