Nöjesprofil i Kalmar åtalas för att ha köpt knark av 25-åringen

Kalmar Artikeln publicerades
Det var fullt med narkotika i lägenheten där 25-åringen greps i april i år.
Foto: Polisen
Det var fullt med narkotika i lägenheten där 25-åringen greps i april i år.

Polisen har genomfört mycket spaning och telefonavlyssning för att kunna avslöja narkotikaligan som åtalades på tisdagen. Det ledde också till att en nöjesprofil i Kalmar åtalas för att ha köpt av narkotikan.

25-åringen blev uppringd av nöjesprofilen i mitten av mars i år. De känner varandra sedan gammalt men nöjesprofilen menar att de bara har sporadisk kontakt.

Åklagaren menar att de avlyssnade samtalen är tillräckligt för att visa att nöjesprofilen köpt narkotika för 3 000 kronor.

Pengarna har förts över via betaltjänsten Swish.

Nöjesprofilen nekar och hävdar att det var ett lån till 25-åringen som skulle på semester.

Även i januari har han skickat pengar till 25-åringen, varför kan han inte förklara när polisen frågar.

Av de inspelade telefonsamtalen framgår att nöjesprofilen först ville göra lite business, sedan höll på att ta en överdos. Han kunde inte sova, han sa att han spydde och hjärtat slog i 120, ”den har fuckat mig två dagar”.

Själv hävdar han druckit för mycket vodka och Red bull och varit väldigt, väldigt full. Männen pratar om tröjor. Enligt polisen är det en omskrivning av linor med kokain.

Nöjesprofilen säger på telefon att de fem första tröjorna var de absolut bästa och att de andra fem var sådär.

”Jag tog på mig allihopa samtidigt.”

”Det är då det blir knas”, svarar 25-åringen.

Nöjesprofilen är orolig för att anklagelserna påverkar hans karriär. Det skulle kunna riskera hans alkoholtillstånd i framtiden. Eftersom han i jobbet tar avstånd från droger skulle det också vara dubbelmoral.