Nu är Kajalen redo för inflytt

Kalmar Artikeln publicerades
Kan man få ett bättre avslut? Avgående vd:n Bibbi Johansson fick på torsdagen inviga sitt och Kalmarhems prestigeprojekt, höghuset Kajalen. På onsdag flyttar de första hyresgästerna in. 6 bilder
Foto:Andreas Bendroth
Kan man få ett bättre avslut? Avgående vd:n Bibbi Johansson fick på torsdagen inviga sitt och Kalmarhems prestigeprojekt, höghuset Kajalen. På onsdag flyttar de första hyresgästerna in.

Inga överklaganden och en tidsplan som har hållits. Kalmarhems prestigebygge Kajalen har haft flyt. Ett flyt som höll i sig på torsdagen när Kajalen fick invigas i perfekt försommarväder.

– Kan Kajalen få en bättre start, sa revymakaren och sångaren Martin Rydell som hade fått i uppdrag att hålla i den festliga invigningen.

Någon klassisk bandklippning blev det dock inte utan i stället fick Kalmarhems styrelseordförande Roger Holmberg (S) ta emot en guldnyckel och med den öppna dörren till det 15 våningar höga hyreshuset.

Inbjudna gäster fick sen ta hissen upp till högsta våningen och beskåda den imponerande utsikten.

Och det gäller att passa på. På onsdag börjar nämligen hyresgästerna att flytta in i de 86 lägenheterna.

– Alla är uthyrda och vi gissar väl att det kommer ta en 10-11 dagar innan alla flyttat in. Alla kan ju inte ta hissen samtidigt, säger Roger Holmberg och ler.

Precis som hissen stiger, stiger också hyrespriserna ju högre upp hyrsgästerna bor. Från 4 600 kronor för en etta på botten till 9 500 kronor för en trea högst upp.

– Ju bättre vy desto högre pris. Det skiljer en 100-lapp per våning ungefär, säger Kalmarhems vd Britt Johansson.

Men det är ändå billigt i jämförelse.

– I jämförelse med annan nyproduktion ligger vi 20-25 procent lägre och det är tack vare att vi bygger på egen tomt och att vi har fått statligt stöd i form av investeringsbidrag, säger Johansson.

Då Kalmarhem inte bara har Kajalen utan flera andra hyreshus i området har man också valt att investera i dem.

– Vi håller på att höja standarden. Vi har redan bytt ut dörrar och fönster och ska byta stammar och måla om. Vi har också gjort i ordning utemiljön med ett helt nytt parkstråk för alla att ta del av.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.