Nu är Matnatten i full gång

Kalmar Artikeln publicerades
McCool's Bar var Tova Andreassons, Sofia Anderssons och Maria Holmbergs tredje restaurangbesök.
Foto: Erika Landt
McCool's Bar var Tova Andreassons, Sofia Anderssons och Maria Holmbergs tredje restaurangbesök.

Det bjuds på allt från pannacotta till skagenröra under Matnatten i Kalmar, som satte igång under fredagskvällen. 800 personer har köpt biljetter till Matnatten, där 16 restauranger i Kalmar deltar.

Matnatten är uppdelad i två matrundor; den orangea matrundan och den röda matrundan. Till varje runda har det sålts 400 biljetter vardera och evenemanget håller på från klockan 16-23. I vardera matrunda är det åtta restauranger som deltar.

Under kvällen bjuds det bland annat på skagenröra, pannacotta och matbuffé.

– Det är väldigt mycket mat, man käkar på ställen som man inte käkat på innan, säger en av Matnattsdeltagarna, Maria Holmberg.

Enligt deltagaren Sofia Andersson, som deltog förra Matnatten i Kalmar, var förra året en succé.

– Det var fantastiskt, säger Sofia Andersson.

McCool's Bar är en av de deltagande restaurangerna och under kvällens Matnatt bjuder de på skagenröra. Yvonne Nilsen, en av de anställda på McCool's berättar att de ännu inte har haft många besökare, men att det fortfarande är tidigt på kvällen.

– Vi har haft tio besökare så länge, men klockan är bara sex. Förra året var det fullt, så det här är bara början, säger Yvonne Nilsen.

Inte alla besökare kommer från Kalmar, paret Gunilla och Peter Weinerhall kommer från Norrköping och är i Kalmar på besök.

– Matnatten är jättetrevlig. Vi är här och hälsar på från Norrköping, säger Gunilla Weinerhall, som är inne på O'Learys för att smaka på matbuffén.

– Jag måste säga att det är ett väldigt trevligt initiativ, tillägger Peter Weinerhall.

Gunilla och Peter Weinerhall är på besök från Norrköping.
Foto: Erika Landt
Gunilla och Peter Weinerhall är på besök från Norrköping.