Ny musik från Avantgardet

Nybro Artikeln publicerades
Avantgardet
Foto: Anton Lernstål
Avantgardet

Avantgardet är tillbaka med två nya singlar. Dessutom annonserar de att ett nytt album ska komma efter sommaren. Singlarna är producerade Joakim “Jocke” Åhlund från Teddybears och Ceasars. Lyssna på nya singlarna nedanför!

De två nya singlarna heter “Ut i natten” och “När solen går ner”. “Ut i natten” är ett tack till Avantgardets fans som betyder mycket för gruppen.

– För mig är det unika och vad som starkast identifierar Avantgardet – och allt vi står för – hur fantastiskt gränslös vår publik är och hur inkluderande våra kvällar tillsammans alltid är. De har visat oss att det går att sjunga och dansa tillsammans oavsett vem du är, var du befinner dig eller var du kommer från. Det är tack vare, och framförallt för, alla dem som ”Ut i natten” kom till, berättar Rasmus Arvidsson, gruppens sångare i ett pressmeddelande.

Avantgardet kommer också spela live inom kort både i Stockholm och Göteborg. Senare kommer de även spela i Varberg och Ulricehamn.

Bandet som kommer från Nybro har tidigare släppt två skivor, debuten ”För många dyra skor och döda ögon” och ”På Östkusten intet nytt”. Båda albumen har blivit hyllade av kritiker. ”På Östkusten intet nytt” fick en Grammis i kategorin Årets rock.

För tillfället arbetar de med att färdigställa sitt tredje album tillsammans med Joakim Åhlund som är producent.

– Ut i natten och När solen går ner utgör inledningen av det avslutande kapitlet i trilogin med tre skivor på tre år som jag alltid vetat att jag skulle skriva. Det som känns extra fint är att jag nu får rikta fokus på alla människor runtomkring mig. För alla som på något sätt är en del av Avantgardet, publiken inte minst, utgör en central del av den tredje skivan, berättar Rasmus Arvidsson i pressmeddelandet.